LBK mini

  

Arbetsdagen lördagen den 7 april 2018

  

Prognosen för dagen var god även om vi hade minus i hamnen 07.15. En del vattenslangar som var utlagda och testade för dagens högtryckstvätt av bryggor var fulla med is. På vattnet var det en tunn isskorpa på 1 cm. Ingvar tog full fart med plåtflotten och med den skapade han en ränna för frigolitflotten. Att våren var på gång kändes i luften och när vi kunde räkna in 29 medlemmar denna fina vårmorgon så var det svårt att se problem bara möjligheter, tro mig.

  

Över den sedvanliga kaffekoppen med en god kaka till så var det genomgång av läget i hamnen och fördelning av de arbetsuppgifter som var planerade för dagen. Dessutom fick vi hurrat för Knut som fyllde 70 år dagen till ära!

Ingvar och hans sjömän fick monterat samtliga tyngre y-bommar. Ragnar och co tog hand om de mindre bommarna, så nu är det klart för de mindre båtarna.

Undertecknad hade ett gott gäng som högtryckstvättade och skrubbade B-bryggan och en del av E-bryggan. Känns riktigt bra att vi fick bort alger mm från bryggdäcket. Som ett led i att förbättra säkerheten så har det monterats ut 20 st nya hållare för frälsarkransar. Dessa står nu säkert på plats tack vare Göran och Eiron.

Gunnar med hjälpare fick smort samtliga vagnar och kärror, Ulf och Lasse är nu klara med svetsarbetet på containerdörrarna. Dessa kommer vi att klä med plåt de närmaste veckorna. Knut och David fick borrat och placerat ut betongpålar vid pumphuset. Charlotte städade av hamnplan, så nåde den som slänger fimpar och annat skräp här! Slangar och soffor finns också på plats och här tackar vi Inge och hans ”gubbar”.

För den som går ut på A-bryggan så finner man att ytterligare en sektion är renoverad efter konstens alla regler. Ett speciellt tack säger vi till Stefan, Göran och Knut som i vår/vinter har lagt ned mycket arbete där.

Som ni kan läsa i denna rapport så finns det en mängd olika arbetsuppgifter som utförts i hamnen och vi vill gärna se fler som deltager på arbetsdagarna eller på annat sätt bidrar till vår gemensamma anläggning.

  

Ett stort tack till Ingegerd och Barbro som även denna lördag bjöd på kaka, kaffe, mackor samt en lunch som smakade mer.

  

Tack till Knut för de goda tårtorna!

  

Styrelsen

g/m

Lennart Laneby

 

Bilder finns i galleriet