Information till Ljungskile Båtklubbs medlemmar – maj 2015

Vi ser att det fortfarande är många båtar som ligger på land och som kommer att behöva assistans för att komma i sjön. Detta är lite oroande eftersom tiden börjar bli knapp och dessutom börjar de sjösättningstider som finns bli fullbokade. Titta på hemsidan och läs om de sjösättningstider som gäller.

Det har nu också blivit dags för att gå vakt i hamnen. Reglerna är att det alltid skall vara två som går vakt tillsammans. Detta är till för din egen säkerhet om något skulle inträffa i hamnen eller att man t.ex. blir sjuk. Det har nu redan inträffat att det enbart har varit en som hållit vakt. Detta är inte acceptabelt. Klubbens föreskrifter säger dessutom att Tecknar man sig för en vaktnatt och ej avbokar tiden senast 7 dagar innan vaktnatten måste man själv ordna vikarie alternativt betala vaktavgiften till klubben, även om man fullgör vakten vid senare tidpunkt.”

Den 30 maj är det Hamnens dag mellan kl 10 och 14. Då kan du få din brandsläckare bedömd av Vivestra men också möjlighet att köpa en ny. Dessutom blir det loppis. Vill du sälja så kan du kontakta Ebbe Rydingsvärd som nås på mobil 070 727 0801. På kvällen blir det sedan räkfrossa för de som ställt upp på arbetskvällar och arbetsdagar. Anmäl dig till Ragnar Axelsson 0705-42 07 34 eller Arvid Simonsson 0705-72 30 45 men det är bråttom.

Anmälningstiden gick egentligen ut den 17 maj.

Nu söker vi nya krafter som är intresserade att göra en insats för klubben.

Kranskötare och/eller traktorförare.

Så här i sjösättningstider så inser vi att vi tär hårt på de krafter som idag är tillgängliga för detta jobb. Vi skulle behöva 4 ytterligare personer som är intresserade av detta viktiga arbete. Utbildning sker under hösten i samband med upptagningen av båtarna. Har du redan erfarenheter som passar in så är det ändå bättre.

Intresserad? Kontakta då Lennart Laneby, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller Ingvar Dahlberg, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Miljöombud

Miljöfrågor är ett område som får allt större uppmärksamhet i båtsammanhang. Svenska Båt Unionen har detta som ett prioriterat område och vi behöver en person, med kunskap eller intresse, som vill jobba med dessa frågor för Ljungskile Båtklubb. Du kommer att bli adjungerad till styrelsen och vi räknar med att du skall kunna få viss utbildning och information via Västkustens Båtförbund eller Svenska Båtunionen.

Nu hoppas vi bara på att värmen skall infinna sig också för att det skall bli en bra båtsäsong.

Styrelsen Ljungskile Båtklubb