LBK mini

  

Arbetsdagen lördagen den 10 mars 2018

  

Vi hade kanske inte helt rätt förutsättningar denna morgon, temperaturen låg på minus 7 och det låg ett isigt snötäcke över hamnen. Det fanns under veckan frågor om vi skulle ställa in arbetsdagen. Så blev det nu inte och kanske lite överraskande så kunde jag räkna 19 medlemmar som ställde upp!

Över den sedvanliga kaffekoppen med en god kaka till så var det genomgång av läget i hamnen och fördelning av de arbetsuppgifter som var planerade för dagen.

Som nedan beskrivits, så blev det mycket gjort under denna vindstilla och kyliga vår/vinterdag, allt under trevliga och säkra former.

Vi sjösatte flotten och monterade kranen och dessa ihop fungerade som ”isbrytare” i den inre delen av hamnen. Vajerbytet på 5 tons kranen är gjort och nu skall vi beställa tid för besiktning och provlyft. Kajskoning vid mastkran är nu komplett.

Julgransbelysningen är nedmonterad och uppmätt för att vi skall kunna beställa en ny för nästa säsong.

På B-bryggan klammade vi räls och startade upp förberedelser på nocken där skärgårdsbåten kommer att lägga till i sommar.

En del arbeten på gångbron samt en del andra mindre arbeten gjordes.

Kommande arbetsdag så kommer vi förutom sedvanliga uppgifter att ha en del säkerhetsarbete på programmet.

Ett stort tack till Ingegerd som denna lördag ensam fixade kaka, kaffe, mackor samt en fantastisk Gulaschsoppa modell ”Västerlanda”.

Alla njöt av den goda maten och lite till mans var vi mycket nöjda med dagen.

Styrelsen

g/m

Lennart Laneby

 

  

Bilder från arbetsdagen